06 oktober 2015

Update website en poppen te koop

Ik ben de laatste weken bezig geweest met een update van mijn website.
 

Dat begon toen ik de konijntjes, die ik haakte in de zomervakantie, te koop wilde zetten. En ook al die poppen die er zo langzamerhand lagen. Ik had er deze zomer weer aardig wat gekocht op kleedjesmarkten. En ik had ze voor het laatst eens te koop aangeboden toen ik nog via Marktplaats verkocht. Al even geleden dus.

Ik ben maar eens begonnen met de poppen. Schoonmaken, haren wassen en kammen. Dat was een hele klus. Bij het sorteren vielen er niet veel af. Ik weet al precies waar ik naar moet kijken om de mooie poppen er op de markten tussenuit te pikken. Dat is heel anders dan toen ik begon. Ik heb wel eens goedkope poppen gekocht, geen Mattel poppen, die zo ontzettend tegenvielen. Of poppen waar wat aan mankeerde, wat ik zo gauw niet zag. Dun haar of afgekloven handjes bijvoorbeeld. Zulke poppen laat ik tegenwoordig liggen. En zo heb ik nu veel mooie poppen waar best weer mee gespeeld kan worden.

Toen ik alle poppen en konijntjes op de foto had gezet ben ik ze gaan invoeren in het programma van mijn website. Ook een hele klus omdat het er nu zoveel waren. Met een paar setjes per keer ben ik anders altijd zo maar klaar. Terwijl ik daarmee bezig was begon ik na te denken over hoe de website zou moeten worden met zoveel artikelen, die ik te koop heb. En ik dacht na over een aantal onduidelijkheden in de website waar ik de laatste tijd wel eens tegenaan liep.

Op zo'n moment ben ik heel blij met een zoon, die "in het vak zit". Jaren geleden hebben we mijn website ook met z'n tweeën bedacht en heeft hij hem zó gemaakt dat ik de website gemakkelijk zelf kan beheren. En nu kon ik dus weer op hem terugvallen met mijn vragen en suggesties voor het verbeteren van de site. Hij heeft er weer iets moois van gemaakt en hiermee kan ik zelf weer verder.

Op de foto's kunnen jullie al een beetje zien hoe het geworden is. We hebben in ieder geval gezorgd voor een betere navigatie. Er kan gemakkelijker geklikt worden tussen de pagina waar ik laat zien wat ik allemaal kan maken en de verkooppagina. Die verkooppagina is ook veel groter geworden. Het blok met Barbiekleertjes, die te koop zijn, is natuurlijk gebleven. Daaronder staat nu een blok met Barbiepoppen, die ik trouwens alleen maar verkoop samen met mijn handgemaakte kleertjes.Onder het blok met de poppen is nog een derde blok gekomen met allerlei zelfgemaakte dingen, die ik wil verkopen. Want soms wil ik geen Barbiekleertjes maken. Er is zoveel leuks te doen en te proberen op het creatieve vlak. In dit blok staan nu de konijntjes en een slab. Maar ik denk bijvoorbeeld ook aan etuitjes als ik het leuk vind om daar weer eens een aantal van te maken.


Voor het verzenden van de konijntjes heb ik inmiddels Vaculoppen gekocht. Plastic zakken die ik kan sealen met het strijkijzer en kan vacumeren met de stofzuiger. Een ideale manier om de knuffeltjes zó plat te krijgen dat ze door de brievenbus passen. Dat scheelt enorm in de verzendkosten.


Ik ben reuze blij met hoe de website geworden is. Hiermee kan ik weer vooruit. Ik had het al een tijd in het hoofd dat er wat aanpassingen gedaan moesten worden. Nu het klaar is geeft dat weer heerlijk ruimte in mijn hoofd.  Er moesten letterlijk eerst een aantal dingen afgemaakt worden, geordend worden en opgeruimd worden om weer ruimte te krijgen voor het maken van kleertjes. En die ruimte is er weer, want er wordt hier inmiddels alweer druk genaaid en gebreid voor Barbie.

Mijn verkooppagina voor de kleertjes loopt heel snel leeg. Ik verkoop veel. Heerlijk! Maar ik merk dus ook dat ik een aantal maanden niets gedaan heb. De voorraad raakt op. Ondertussen komen er ook bestellingen binnen. Ook al voor de feestdagen. Dat is vroeg, maar ik vind het niet erg. Zo heb ik voldoende tijd om kleertjes te maken.

Al met al ben ik bezig om een goeie balans te zoeken in het afhandelen van de bestellingen en ook eens wat te maken voor de verkooppagina. En vooral te genieten van waar ik mee bezig ben en te genieten van mijn enthousiaste klanten.

Groetjes, Alyt

6 opmerkingen:

juffrouw truus zei

Hallo,

Heb je toevallig ook een Monster High pop in de verkoop? Ik wil haar graag gebruiken als pasmodel.

Groeten van Juffrouw Mier

Anoniem zei

Erg mooi Alyt! Goed bezig.

Hilde haakt zei

Handig, de vaculoppen!
Je website ziet er mooi uit! Overzichtelijk en een duidelijk lettertype. Ik heb misschien nog wat tips/opmerkingen (als je die wilt horen). Morgenavond even bespreken?

marmarel zei

Wat ziet je site er mooi uit, handig dat je zoon je kan helpen! Leuk, om poppen op te knappen en weer door te verkopen. Ik heb het ook veel gedaan.
Groetjes, Marijke

Willy zei

De website ziet er mooi en overzichtelijk uit. Fijn dat je daar alles op orde hebt. Veel plezier met de nieuwe opdrachten en voorraad. Groetjes,

Ann Van de Vel zei

ja, helemaal mee eens : duidelijk! ik ga nu niet meer fout zitten (denk ik). blij dat het jou wat rust en adem geeft.
adem voor nieuwe dingen ... benieuwd naar wat er nog allemaal komt.
grt, Ann