20 oktober 2015

Een sportieve opdracht

Ik kreeg een paar weken geleden zo'n leuke bestelling.

Stel je hebt een nichtje dat van voetballen én van Barbies houdt en je wilt haar een voetbal Barbie cadeau geven. Deze zijn wel te koop maar hebben nooit kleren aan in Hollandse kleuren. En wat is nou mooier dan een Barbie met de kleren van het Nederlands elftal als je zelf heel erg van voetballen houdt. Zo kreeg ik van een klant de vraag of ik een Nederlandse voetbaloutfit zou kunnen maken.

Het maken van een T-shirt en een broekje vond ik geen probleem. De kniekousen leken mij iets lastiger. Ik had gelukkig nog een paar "echte" Barbiesokken. Daarvan heb ik de kunst even afgekeken. De grootste uitdaging was een nummer op de rug en de emblemen op het shirt en het broekje. Hoe kon ik die maken en op een nette manier bevestigen?


Op zulke momenten ben ik zo blij met de fourniturenkraam die wekelijks bij ons op de markt staat. Ik koop er mijn garen, lintjes, bandjes en knopen. Ze weten dat ik Barbiekleertjes maak en geven me soms handige adviezen. Ook deze keer hadden ze een prachtige oplossing voor de emblemen: reparatiedoek. Opstrijkbaar en in heel veel kleuren te krijgen. In het wit, maar ook in precies de juiste kleur oranje die ik nodig had. Met dit reparatiedoek kon ik prima het kleine Nike symbooltje op het shirt en broekje krijgen. En het cijfer op de rug. Ik heb me niet gewaagd aan de leeuw, dat is een cirkeltje geworden.

Ik heb alle kledingstukken twee keer moeten maken voordat ik tevreden was. Het eerste broekje was veel te wijd. Het eerste T-shirt had een achtersluiting over de hele rug, wat ik niet vond passen bij een sportshirt. En de eerste kniekousen waren veel te klein. Maar het is me gelukt en ik vind het resultaat zo leuk! Net echt!


Deze bestelling is weer klaar en de kleertjes zijn inmiddels onderweg naar de klant. Maar er liggen nog meer bestellingen. Er wordt vaak gevraagd naar een bontjas. Gelukkig heb ik nog genoeg bontstof en kan ik nog heel veel jasjes maken. Ik ga er nu vier maken. Nog niet zoveel als in  2011  toen ik er zeven moest maken. Maar een beetje lopende band werk wordt het wel.


Gelukkig kon ik tussen de bestellingen door ook iets maken voor de verkooppagina. 
Een jurk met riem en bijpassende tas en ketting.En er staan ook wat "gouwe ouwe" setjes/kleertjes te koop. Hannie breide weer wat jurkjes met driekwart mouwen en een col. Bij de zwarte maakte ik alweer een vestje. Bij de rode moet dat nog.

Ik ben lekker bezig!

Groetjes, Alyt

7 opmerkingen:

juffrouw Ooievaar zei

Inderdaad, echt leuk! mooi gemaakt hoor, het lijkt mij niet makkelijk om zo klein te moeten werken, maar jou gaat het goed af. Volgens mij heb je alleen maar tevreden klanten :)

Anoniem zei

Ziet er inderdaad ontzettend leuk uit.
Groetjes Rita

Nappi Poppenkleertjes zei

Zeker lekker bezig!
En de besteller houdt de moed er goed in door ondanks de nederlaag van het Nederlands elftal pas geleden

Hilde haakt zei

De oranje outfit is leuk! De oranje elastiekjes in het haar passen mooi bij het sportieve.

Hobbyrita zei

Dit ziet er weer prachtig uit Alyt! Dat voetbaloutfitje lijkt net echt, helemaal zoals het originele, dat heb je weer prima gedaan! En de andere jurkjes zijn weer allemaal even mooi, zeker met al die prachtige accessoires erbij weer.
Ook Hannie verdient een pluim voor de jurkjes!
En nu nog bontjasjes, geweldig!
Grtjes, rita.

marmarel zei

Wat gaaf, die voetbaloutfit!! Dat reparatiedoek ken ik, ik heb er al veel plezier van gehad voor dit soort klusjes (hoezo reparatiedoek ;-) ). Dat van mij komt ook bij de fourniturenkraan van de markt vandaan, helaas is die er al een paar jaar geleden mee opgehouden. Ik kocht wel eens een tas vol van hem voor een prikkie, waar dan van alles inzat. Ook dit reparatiedoek, in allerlei kleurtjes en ik heb er al zoveel mee gedaan.
De andere setjes zijn ook prachtig!
Groetjes, Marijke

juffrouw truus zei

Heerlijk, poppenkleertjes maken. Dat vind ik het leukste om te doen. Ik hoop dat deze Barbie beter voetbalt dan het Nederlands elftal.