19 januari 2011

Mega Mindy

Ik had afgelopen week een leuke opdracht. Iemand vroeg mij om een outfit te maken voor Mieke uit de serie Mega Mindy. Agente Mieke verandert, als de nood hoog is, in superheldin Mega Mindy en kinderen willen dit naspelen Een Mega Mindy Barbie is te koop, maar er zijn geen Mieke kleren te koop voor een Barbie.

Nu waren Mega Mindy en Mieke voor mij onbekend, dus eerst maar eens op internet gezocht naar wat foto's. Een zwarte rok, een kobalt blauwe trui en een pet. Dat moest niet zo moeilijk zijn.

Voor kobalt blauwe tricot moest ik eerst even naar de stoffenzaak. Ik heb veel kleurtjes tricot voor leggings, maar kobalt blauw zat daar nog niet bij.
Ik had al eens eerder een t-shirt met lange mouwen gemaakt. Ik wilde eigenlijk proberen daar een kraagje onder te maken, maar toen ik bezig ging en zag hoe klein het ook alweer was, ben ik daar vanaf gestapt. Ik was bang dat het met kraagje te pietepeuterig en dan niet netjes zou worden.
Maar het t-shirt alleen vond ik wat kaal, dus heb ik een zwart zakje op de borst genaaid met een geborduurde P. Ik heb eerst geprobeerd de P met de naaimachine te maken, maar dat werd niet mooi. Dus maar een mooie P met de hand geborduurd.
Voor de rok heb ik een patroontje van een rokje, dat ik vaker maak, iets langer en wijder gemaakt.
Een patroontje van een pet had ik een paar weken geleden op internet gevonden. Leuk om direct even te kunnen proberen. Het is een pet geworden van dubbele stof en hij kan ook binnenstebuiten gedragen worden. Dus de ene keer kan Mieke een zwarte pet op hebben en de andere keer een blauwe.

En dit is het eindresultaat. Ik ben heel tevreden.

Groeten, Alyt

1 opmerking:

Joke zei

Wat is dit leuk geworden Alyt!
Goed bezig hoor!