10 januari 2011

Hoe het begon.

In 2009 heb ik mijn hobby "Barbiekleertjes maken" weer opgepakt. Ik had al eens met veel plezier een hele Barbie garderobe gemaakt voor mijn dochter. Nu wilde ik ze voor anderen maken en verkopen.
Het begon vooral met verzamelen: patroontjes verzamelen, leuke stofjes zoeken, fleurige wol kopen. En met in de kast kijken naar alles wat ik nog over had van jaren naaien, breien en haken. Ideeën had ik meer dan genoeg. Ik begon maar eens allemaal verschillende setjes te maken en op Marktplaats te zetten.
Heel langzaam begon het te lopen. Goh, mensen vonden het leuk wat ik deed!
Inmiddels zijn we een paar jaar verder. Al veel mensen hebben de weg naar mijn website of mijn Barbiekleertjes op Marktplaats gevonden.
De kleertjes, die ik op voorraad heb, worden verkocht en ik maak kleertjes in opdracht.
Het is nog steeds verschrikkelijk leuk om te doen !
In deze weblog wil ik jullie zo nu en dan wat vertellen over mij avonturen met de Barbiekleertjes.
Een jurkje dat vanaf het begin favoriet is, is het jurkje van bijgaande foto. Ik heb het al van allerlei verschillende stofjes gemaakt. Bij elk stofje een andere uitvoering van het setje. De ene keer met legging, de andere keer zonder legging en met meer knoopjes, de ene set met hoed, de andere met een tas.
De hoed heb ik zelf ontworpen. Ik ben een middag gaan zitten haken en uithalen en haken en uithalen en haken, tot ik tevreden was over de pasvorm. Nu kan ik naar hartelust variëren met de goeie basis.

Groeten, Alyt

3 opmerkingen:

Jora zei

Leuk, leuk, leuk!
Ik vind het dus leuk ... dat je ook een Barbiekleertjesmakenweblog begonnen bent. Gezellig om zo jouw avonturen met het kleertjes maken te kunnen volgen.
Blogspot begint ook mijn voorkeur te krijgen, dus ik snap je keuze helemaal.
De rest van mijn reactie op je uitgebreide mail volgt binnenkort.
Voor nu: gefeliciteerd met de geboorte van en succes met Crealyt.blogspot.com!

groet, Joke.

Anoniem zei

Hoi Alyt,
Wat leuk, ik kan je nu volgen en helemaal zien wat je doet met die barbiekleertjes, zelf nu helemaal aan het sokken breien, er zijn er al 8 af (stuks dus) en zelfs het sneaker sokje (2 sterren) gebreid!! Wereld-idee van je!
groet Pietie

Anoniem zei

Hoihoi,

Leuk om te zien dat je zoveel leuke dingen kunt maken voor de Barbie.
Ik zelf ben ook aan het breien voor de Barbies. Had toen ik klein was een hele grote verzameling (die ik nog steeds heb) en toen was ik bij mijn oma al kleertjes aan het maken op de naaimachine. Dat zag er natuurlijk niet uit maar nu ik ouder ben (zo goed als 19) heb ik het breien en haken helemaal uitgevonden. Een leuke bezigheid. Toen ik jouw site zag begonnen mijn handen weer helemaal te kriebelen. Zelf kan ik ze eigenlijk nooit verkopen want dan vind ik het zo leuk of dan weet ik niet wat ik ervoor moet vragen. Verkoop jij veel van de kleertjes?

Nog heel veel succes met de kleertjes!
Groetjes Ilse
is.nijland@gmail.com