maandag 21 maart 2011

Nieuwe kleertjes

Een aantal kleertjes uit mijn vorige bericht zijn klaar.

Het paarse vestje en het paars/witte jurkje zijn, vind ik zelf, heel leuk geworden. Het vestje staat, in een bijpassende kleur gebreid, over elk jurkje. Dat biedt mogelijkheden voor verschillende setjes.
Het jurkje past goed. Ik heb alleen dun elastiek geregen in de bovenkant, omdat die wat wijd was en over de schouders gleed. Misschien een volgende keer bij de bovenrand wat minder steken opzetten.
De getailleerde middel staat goed.
Beide kledingstukjes worden dus zeker vaker gemaakt.

De rode jas is ook klaar. Het is een mooie jas geworden. Gemakkelijk te maken van verschillende kleuren fleece. Een volgende keer kunnen de mouwen nog wel wat korter. Alhoewel de Steffiepop op deze foto ook wat korteren armen heeft dan een Barbiepop.

Het oranje truitje en geruite rokje zijn bijna klaar. De combinatie met de rode jas is niet mooi. Het rokje en truitje zijn meer een zomers setje. Ik ben nog aan het nadenken over een leuke gekleurde tas erbij.

Op dit moment leg ik de laatste hand aan een jurk. Een klantje had pech met een jurk, die ze in december had gekocht. Hij was helemaal gescheurd. Natuurlijk moet er dan een nieuwe komen.

En na die jurk een grote opdracht:


Daarover meer in mijn volgende bericht.

Groetjes, Alyt

2 opmerkingen:

HandmadeHandsome zei

Wat een leuke site Alyt. Petje af voor je prachtige priegelwerk. (Ik heb het eens geprobeerd voor mijn dochter haar Barbie maar het was mij te klein.) Ben je al naar de tentoonstelling 'Barbie, eeuwig jong!' geweest? Die is t/m 8 mei 2011 in het Speelgoedmuseum in Deventer en erg leuk.

hartelijke groet, Tryntsje

Christine zei

Mooi werk, hoor! Ik bewonder je priegelwerk en geduld. Ga je nog een keer de baljurk maken?