07 maart 2011

Breisels en nieuwe setjes

Ik heb de afgelopen weken veel gebreid. Het resultaat is op bijgaande foto te zien.
Linksonder, bijna niet te herkennen zó, de 'Marilyn Monroe' jurk (hij staat in wit en oranje op mijn website). Eén keer in de zoveel tijd wil ik deze jurk weer breien. Het is een heel karwei, maar het resultaat is zó mooi. Ik ga er nog eens een apart bericht over schrijven (met foto's) om te laten zien hoe hij gebreid wordt. Deze jurk moet nu eerst nat en tussen twee handdoeken drogen, om de krullende rand weg te krijgen.

Linksboven twee witte truitjes voor de zwart/wit setjes. Voor de variatie wilde ik ze ook met witte truitjes te koop zetten. Inmiddels zijn beide setjes verkocht en moet ik dus ook weer twee zwarte truitjes gaan breien (en de rest erbij maken).

Rechtsboven een paars vestje. Dit vestje stond al lang op mijn 'wil-ik-eens-proberen' lijstje en na drie bekende breisels heb ik maar eens wat nieuws op de pennen gezet. Het is niet een moeilijk patroontje en ik ben benieuwd hoe het staat, wanneer het straks in elkaar zit.
Bij het vestje wilde ik één van mijn standaard gekleurde jurkjes breien, maar ook daarvoor heb ik nog een nieuw patroontje gezocht op de website van Sticka till Barbie. Het vestje heeft namelijk een rand met ribbels en ik vond het leuk om dan het jurkje ook randen met ribbels te geven. Dit jurkje heeft in de middel boordsteek en ook bij deze ben ik benieuwd naar de pasvorm.

Onderaan de foto staat een zojuist opgezet oranje truitje.
Dit truitje maak ik voor bij een nieuwe set, die verder genaaid wordt: een jas van fleece en een overslag rokje.
Ik wilde eens een aantal jassen maken en ben een patroon gaan proberen. De rok stond erbij op het patronenblad.
 " Oh ja, die heb ik al eens gemaakt van mooie rood/oranje ruitjes stof. Als ik dan voor de jas eens rode fleece pak. Nog even in de wolmand duiken voor garen voor een bijpassend truitje. Zo wordt het misschien wel wat. "
Zo ontstaan nieuwe setjes.

Groetjes, Alyt

2 opmerkingen:

Joke zei

Wat een mooi gezicht al die werkjes-in-uitvoering. Werkt trouwens bijzonder motiverend ;-)
Hoe is het met de balletjurk? Al een nieuwe poging gedaan? Hij zag er zo mooi uit....

Alyt Vlieg zei

Nee, maar die poging komt zeker. Eerst wat verkochte setjes opnieuw maken en een jurk in opdracht maken. We blijven bezig :-)