vrijdag 10 juni 2016

Workshop boodschappennet knopen

De mensen die CreAlyt volgen op Facebook hadden het al voorbij zien komen: Ik heb gisteren samen met Hilde en Astrid een workshop gegeven. Een workshop "boodschappennet knopen".


Ik ken Hilde (van "Hilde haakt") via Ons Handwerkcafé. Zij werd begin dit jaar benaderd door een evenementenbureau, dat haar weblogbericht over een geknoopt boodschappennet op internet had gevonden. Ze kreeg de vraag of ze een workshop wilde geven op een personeelsfeest. Hilde, die dit niet alleen wilde en kon doen, benaderde Astrid (ook van Ons Handwerkcafé) en mij met dezelfde vraag en wij wilden met zijn drieën die uitdaging wel aangaan.

Het personeelsfeest was voor 1300 mederwerkers van de ZZG Zorggroep in Groesbeek. Het werd een Feel Good Festival, met heel veel foodtrucks en een aantal workshops.

Een uitdaging was het zeker. We hadden zoiets nog nooit eerder bij de hand gehad en het kostte heel wat denkwerk. Hoeveel mensen kunnen we verwachten, hoeveel mensen kunnen we aan met z'n drieën, hoeveel materiaal moeten we inkopen, hoever gaan we voorbereiden en wat laten we de mensen zelf doen. Langzaamaan kreeg het vorm.
 

We hebben zelfs een keer geoefend met Ons Handwerkcafé en kregen nog weer handige tips.

Gisteren was het zover.


Op het terrein van het festival was alles prima voor elkaar voor ons.
De workshop stond duidelijk aangegeven....


.....en er waren prachtige grote tafels van steigerhout waar we aan konden werken.
We versierden ons plekje zelf met vlaggetjes en gevulde netjes.


En toen konden we niets meer doen en alleen maar afwachten hoe het zou gaan.


En het ging goed! Wat hebben we het druk gehad!
Van half vijf tot ongeveer negen uur hebben er steeds dames zitten knopen. Soms zat het rond de tafels helemaal vol, soms was het even wat rustiger en konden wij zelf een rondje lopen om bij een foodtruck wat eten te halen. Er hebben ongeveer 75 vrouwen en 1 man een netje zitten knopen. De een vond het moeilijk en had wat vaker onze hulp nodig, de ander deed het na de eerste uitleg helemaal zelf. De een werkte precies, de ander was wat gemakkelijker, maar het resultaat was bij allemaal hetzelfde: een leuk zelf geknoopt netje. En daar was iedereen blij mee!

De entourage werkte mee. Het was heerlijk weer, de mensen hadden zin in een feestje en waren reuze gezellig en we hadden live muziek op de achtergrond. Het kon niet beter!

 Een workshop geven met z'n drieën. 
Een paar maanden geleden wisten we niet hoe we het moesten hebben, maar nu wel.
Het was geslaagd!
We willen wel weer eens!


Aan het eind van de avond hebben we ons "feel good" maar even op de foto gezet bij de op het terrein staande Fotodoosch.
.
Groetjes, Alyt
9 opmerkingen:

Hilde haakt zei

Leuk verslag! En mee eens, het was erg leuk om te doen!

Mascha van Essen zei

Ziet er super uit en wat leuk dat het in de smaak viel

Mascha van Essen zei

Ziet er super uit en wat leuk dat het in de smaak viel

Wendy's Mhaaksels zei

Het ziet er geweldig uit en wat superleuk geschreven. Zoooo jammer dat ik niet bij het oefenen was, maar ik ga m zeker nog maken, erg leuk!
Tot snel.

Hannie Piek zei

Ge-wél-dig!!!
Gr H@

Anoniem zei

Leuk Alyt dat het zo'n succes was en dat jullie er zelf ook van hebben genoten. Het ziet er ook erg leuk uit. Wie weet krijgt het nog wel een vervolg...
Groetjes Alice Brandsema

Jannie Spronk zei

Wat een gezelligheid. Ik zag het inderdaad al op FB langskomen.
Groetjes, Jannie

Rita Janssen zei

De gezelligheid spat van je blogje af Alyt! Dit was zeker en vast een topdag voor de deelnemers, maar ook voor de inrichters, altijd leuk als er veel respons is.
Grtjes, rita.

Ewa zei

Bardzo fajna prosta siatka ! Pozdrawiam !