23 december 2015

Be open to whatever comes next

In het begin van dit jaar kwam ik deze afbeelding tegen op internet.


Ik vond de tekst mooi en hij bleef hangen in mijn geest.
Bij alle nieuwe dingen die er op mijn pad kwamen dacht ik:
Sta er eens open voor en zie wat het je brengt.

Met die insteek begon ik o.a.in maart met een Handwerkcafé.

Al een aantal jaren reed ik eens in de zoveel tijd naar mijn zus in Dronten om aan te schuiven bij het Breicafé dat zij daar alweer 5 jaar geleden begon. Elke keer beleefde ik weer hoe leuk het was om met een groep gelijkgestemde vrouwen (wat betreft breien en haken) bij elkaar te zitten, elkaars werk te bewonderen, elkaar nieuwe dingen te leren, elkaars creatieve boeken te bekijken en elkaar te inspireren. Zoiets wilde ik ook zelf wel opzetten, dichter bij huis. Wat mij vooral steeds weerhield om de knoop eens door te hakken en te starten was de ruimte waar je met zo'n groep kon zitten. Een neutrale ruimte, waar iedereen kon aanschuiven. Die ruimte kwam maar steeds niet op mijn pad. Tot ik in het begin van dit jaar, na weer een gezellige brei- en haakavond in Dronten, dacht: "Ik begin gewoon thuis, een huiskamer-breicafé. En ik zie wel hoe het loopt." 

Ik nodigde een aantal vriendinnen en bekenden van Facebook uit mijn buurt uit. Mensen waarvan ik wist dat ze aan het breien of haken waren. En ik prikte een datum. De eerste keer zaten we met z'n vijven rond de tafel, maar het aantal breide zich in de loop van de maanden snel uit met enthousiaste vrienden en kennissen. Inmiddels staan er 13 vrouwen op de maillijst. En de groep wordt nog steeds groter. We komen één keer in de maand bij elkaar in de huiskamer van één van ons.

Sommige leden van het Handwerkcafé zijn ook actief met een weblog.

Herriet van Stip en Haak
Gerda van Haakfeest
Ingrid van Leukgemaakt
Wendy van Wendy's Mhaaksels

Op hun weblogs kunnen jullie zien welke mooie dingen er voorbij komen op een avond van ons Handwerkcafé. En dan zijn er ook nog de blog-loze leden, die ook prachtige dingen maken. Héél veel inspiratie en héél veel gezelligheid, dat zijn de ingrediënten van een avondje Handwerkcafé. De laatste keer zaten we bij elkaar in gezellige kerstsfeer. 

Ons Handwerkcafé:
 wat bracht mij dat veel moois het afgelopen jaar!


Onze kerstkaart voor familie en vrienden werd dit jaar de afbeelding die ik op internet vond.
Het wordt ook de wens voor al mijn bloglezers en klanten.

"Be open to whatever comes next"

 Ik wens jullie allemaal prettige feestdagen.
Sta open voor alles wat het nieuwe jaar jullie brengt.

Groetjes, Alyt4 opmerkingen:

Unknown zei

Alyt!
Gewéldig!
En voor jou ook een heerlijk nieuwjaar! Geniet!
Gr H@

Hilde haakt zei

Prachtig plaatje en tekst! Ik vind de maandelijkse haak- en breiavondjes ook heerlijk. Gewoon lekker kletsen over je hobby, dat komt er thuis niet van (behalve virtueel op internet).
Fijne dagen!

Hobbyrita zei

Samenzitten en samen creatief zijn, dezelfde interesses en enthousiasme delen, heerlijk is dat! Genieten en tegelijkertijd superontspannend.
Ook voor jou een gelukkig nieuwjaar!
Grtjes, rita.

kruissteekmieke zei

Ik weet uit ervarin hoe tof het is om met gelijlkgestemde zielen te zijn, veel van de dames in onze groep zijn ex collega's van het ziekenhuis waar ik 38 jaar gewerkt heb, Rita Janssen is ééntje van hen, en vroeger toen ik nog werkte kwamen wij onder de middag samen om een uurtje te handwerken , je ging met plezier werken
groetjes en een creatief 2016 en vooral een goede gezondheid gewenst
Micheline