02 juni 2011

Bloemetjesjurk

Ik zit de laatste weken steeds kleertjes te proberen, maar ze bereiken nog niet het stadium van: ik ben tevreden / met dit patroon kan ik gedachteloos naaien of breien / het kan te koop. Dat werkt wat frusterend en stimuleert niet echt tot lekker doorwerken.
Ondertussen komen er ook wat opdrachten binnen en moet ik dus weer "op gang komen".


Ik heb zin om even een jurk naaien, die ik al vaker gemaakt heb en die gewoon lukt: de bloemetjesjurk.
Deze keer maak ik de jurk van de zwart/wit/rode stof. Voor een bijpassende tas kan ik het toch niet laten om iets nieuws te proberen: ik knip bloemetjes uit de stof en naai die op zwarte stof. Daarvan maak ik een tas.

Dit is het resultaat.
De jurk staat al te koop op Marktplaats.

Wat lukt er dan niet:
De jurk van stipjesstof is mislukt, toen ik hem de eerste keer van de stipjesstof maakte. Wat er mis ging is een heel naaitechnisch verhaal. Het komt erop neer dat ik het patroon nog wat aan moet passen.
Verder heb ik een badpak gebreid. Het resultaat zint me nog niet. Ik schrijf er nog wel eens bericht over.

En de opdrachten:
Wat leggings, t-shirts en een bontjas voor één klant.
Een zwarte jurk met sleep voor een andere klant.
Het ene vertrouwd en vaak gemaakt, het andere een nieuwe uitdaging.
Het blijft heel afwisselend!

Groetjes, Alyt

3 opmerkingen:

Leinz zei

Irritant hè als het niet lukt? Heb ik ook wel eens last van. Meestal laat ik het dan eventjes voor wat het is en probeer ik het later weer. Eigenlijk moet je je verstand ook op nul hebben staan als je bezig wilt, anders lukt het vaak ook niet. Maar het jurkje en de tas zien er in ieder geval leuk uit! Succes met de rest van dekleertjes!

Groetjes,

Studio Leinz

Joke zei

Niet moedeloos worden hoor! Gewoon lekker weer even een vertrouwd patroon pakken en tevreden zijn over het resultaat. Helemaal goed. Leuk idee om die bloemetjes op de tas terug te laten komen. Kmeeljesnel!

Joke.

Leinz zei

Hallo,

Bij deze wil ik even vermelden dat mijn Barbie-blog is verhuisd naar www.leinzblogt.blogspot.com !
Vanaf vandaag kun je daar ook over mijn Barbie creaties lezen. Mijn Barbie blog blijft wel bestaan, maar ik zal er niet meer zo actief mee bezig zijn.

Graag tot ziens op mijn nieuwe blog!

Groetjes

Leinz